Световен ден за борба със СПИН

15193690_1375762689109831_1738254050045022967_n

На 1 декември за поредна година студенти от Асоциация на Студентите-Медици в България се обединяват в борбата със СПИН. Кампаниите се организират от студенти от шестте медицински факултета в страната и целят да привлечат вниманието и информираността на населението относно СПИН.

Мероприятията,в които можете да се включите са следните:

В Стара Загора ще отбележат деня с хоро „На хорото се хвани – HIV така не се лови!“ и с осигуряване на прегледи в пунктове на 3 места: общината и две общежития.

В Плевен ще се проведе информационна кампания с раздаване на презервативи.

Във Варна са подготвили консултации и изледвания в медицинския университет, като денят ще завърши с лекция.

В Пловдив ще се съсредоточат върху общуването с пациенти, болни от ХИВ. Обучението ще се проведе на 5. декември. А на 1 декември всички студенти ще могат да се включат на пунктове в града за безплатни изследвания и раздаване на презервативи.

В София, пред ПУЦ ще бъде направена панделка от балони и желаещите да се присъединят в кампанията , ще имат възможност да се снимат в рамка.

Световният ден на борба със СПИН тази година е под мотото „HIV Stigma: not retro, just wrong“ , чиято идея е да се прекрати заклеймяването на хора, заразени с ХИВ. Комитетът по репродуктивно здраве и СПИН на АСМБ тази година е подготвил нещо и за учениците: през цялата седмица ще се провеждат обучения, имащи за цел да подобрят информираността и на по-младите в обществото.
Всички кампании ще бъдат осъществени с любезното съдействие на Дюрекс България.

Author Info

president

No Comments

Post a Comment