MOVE WEEK

 

Асоциацията на студентите – медици в България (АСМБ) твърдо подкрепя и застава зад идеята за MOVE WEEK България, и се включва в реализацията на проекта тази година, защото движението, спорта са едни от основните предпоставки за здравословен начин на живот и укрепване на човешкото здраве.

Движението по своето въздействие е в състояние да замени всяко лекарство, но всички лекарства в света не са в състояние да заменят въздействието на движението“. Неслучайно нашето добро здравословно състояние е неразривно свързано с движението. Редовните тренировки не само укрепват тялото и подобряват кондицията, те оказват положително въздействие върху психиката, координацията и способностите за концентрация.
Повишената двигателна активност е не само добра превантивна мярка срещу различни болести, но може да се окаже и добро средство за възстановяване на организма след преживяни заболявания.

„Движението е здраве, а здравето е живот“ – едва ли има някой, който би се усъмнил в тази максима, защото неслучайно нашето тяло е добре конструирано и пригодено за движение, „снабдено“ със сложна и стабилна двигателна структура, а всички органи и системи са тясно свързани с физическата активност.

Точно поради тези причини АСМБ организира поредица събития, които ще се проведат в София, Пловдив, Плевен, Стара Загора, Варна. Повече информация за събитията, може да намерите на http://bulgaria.moveweek.eu/ .

АСМБ приканва своите членове и обществото да участват в MOVE WEEK и да бъдат активни!

Author Info

president

No Comments

Post a Comment