Световният Ден за борба с хипертонията – 17 май

Световният Ден за борба с хипертонията – 17 май

На 17 май (събота)2014г., по повод Световния ден  за борба с артериалната хипертония,Асоциацията на студентите-медици в България съвместно с Българската Лига по Хипертония в партньорство с Microlife България ще проведе поредната си национална информационна кампания под мотото:

 «Национална програма за безплатно измерване на кръвното налягане: Самостоятелен контрол на кръвното налягане и диабета – двойна грижа за живот!» Този ден се отбелязва, за да се осигури информираност на населението за възможностите за предотвратяване на мозъчните инсулти и сърдечно – съдовите усложнения, причинени от високото кръвно налягане.

Всяка година в света близо 8 МИЛИОНА ДУШИ умират преждевременно и ненужно от заболявания, свързани с повишеното кръвно налягане. По случай този ден от 10:00 до 16:00ч. Лигата на хипертониците в България, Microlife и студентите от Асоциацията на студентите-медици в България, ще мерят кръвното налягане на българите, ръст, тегло и талия, попълване на анкети и раздаване на информационни материали.

 Следвайки световните здравни тенденции , Микролайф България предлага, популялизира и внедрява най – съвременни медицински технологии в областта на здравеопазването за подобряване качеството на живот на всеки човек.

Тази година за 9-ти пореден път ще се проведе националната кампания за безплатно измерване на кръвното налягане.

Измерването на артериалното налягане на всички желаещи ще се извършва с апарат ВР А200 Afib на Microlife, който разполага с уникалната в света технология за откриване на ПМ, без ЕКГ. Апаратът е предназначен за скрининг в домашни условия с цел проследяване ефективността на лечение на пациенти с артериална хипертония, с риск от ПМ и мозъчен инсулт.

Световният Ден за борба с хипертонията (WHD) се подкрепя официално от Международното Дружество по Хипертония (ISH), Световният Ден на Бъбречните Заболявания (WKD), Световната инициатива по проблемите, свързани с консумацията на сол и здравето (WASH) и Международната Диабетна Федерация (IDF).

В София – АСМБ-София и АСМБ-СУ ще работят съответно в парка Заимов и на входа на Южния парк, от страната на бул. Витоша № 202.Untitled

Ще се проведе и обучение по темата, което ще носи допълнителни точки за обмените. То ще се състои на 15 май (четвъртък) от 16ч на хотел Плиска.

Във Варна, колегите от АСМБ-Варна ще работят на Севастопол и в гр.Шумен.

Студентите от АСМБ-Плевен ще работят и с катедра Кардиология към УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ и ще бъдат на 3 пункта : в гр.Плевен – пред Театъра и на входа на парк Кайлъка, и в гр.Велико Търново.unnamed

Колегите от АСМ-Пловдив съвместно с Асоциацията на студентите по Фармация в България ще мерят кръвното налягане на центъра на гр. Пловдив до сградата на пощата.

АСМБ-Стара Загора ще се включат в Градската градина в Стара Загора.

Участието в кампанията носи на участниците точки за обмен за медиците!

Author Info

president

No Comments

Post a Comment