Мартенска Генерална Асамблея

„Международната федерация на асоциациите на студентите по медицина“ (IFMSA) е неправителствена организация, представляваща сдружение на студентите по медицина. Тя е основана през май 1951 г. и в момента има 102 национални членски  организации от 95 страни на шест континента. През август 1993, АСМБ е приета за кандидат – член. След едногодишен изпитателен срок е приета за пълноправен член по време на 44-та Генерална асамблея на IFMSA. Понастоящем, АСМБ е една от 70-те страни членки от общо 107, които имат право на глас в Генералната асамблея на Федерацията.Генералните Асамблии са две – през март и през август месец. Тази година Мартенската Генерална Асамблея е в  Тунис 03-09.03.2014 година.

Всеки активен студент по медицина, член на едно от шестте АСМБта в България , има право да кандидатства и да бъде избран за делегат, представляваш АСМБ на международно ниво.
За да бъдеш, един от делегати на GA, трябва :
  • да си член на АСМБ
  • да познаваш структурата на АСМБ и IFMSA
  • да си бил активен член на АСМБ или някое от АСМБтата.
  • да имаш амбицията да се развиваш, както на Национално, така и на международно ниво.

Кандидатурите за делегат на Мартенска Генерална Асамблея, трябва да изпратите до 00.00 на 24.11.2013 год. на email : asmbulgaria@abv.bg . 

Кандидатурата Ви, трябва да съдържа :

  1. Кратко мотивационно писмо – информация за Вас и дейност към АСМБ и Вашата мотивираност да представите АСМБ на Международно ниво.
  2. Снимка
  3. Допълнение, дали имате право на допълнителна квота, като делегат на АСМБ.
  4. В сесиите на кой комитет искате да присъствате, по-време на ГА

Повече информация отностно таксите регистрация и протичането на ГА, може да намерите в прикачения файл. http://dox.bg/files/dw?a=d169ccf805 

Очакваме Вашите кандидатури!!

Author Info

president

No Comments

Post a Comment