Заедно можем да победим туберкулозата

Малко след встъпването на новия екип в Асоциация на студенти- медици в България, младежите започнаха своята работа. По повод Световния ден за борба с туберкулозата студенти от цялата страна подкрепиха инициативата „Заедно можем да победим туберкулозата. Открий, лекувай, излекувай!“. На 24-ти март точно в 20:00 българско време десетки студенти сложиха червения стикер на профилната си снимка в социалната мрежа, заявявайки своята солидарност към проблема.

Статистика на Световната здравна организация за 2013г. сочи, че с 9 милиона са заболели, а 1,5 милиона са смъртни случаи. Това определя туберкулозата(ТБ) като една от епидемиите на XXI век.

Кампанията тръгва от Международната федерация на студентите по медицина (IFMSA), която всяка година отбелязва тази дата. „ Може да не победим туберкулозата днес, нито във следващите месеци, но сме убедени, че ако всички обединим сили, приложим подходящите политики и предложим адекватна медицинска грижа, можем да постигнем излекуване на ТБ в следващите няколко десетилетия“ – Скандер Есафи, директор на комитета по Обществено здраве 2014/2015г., IFMSA.

Така студентите по медицина в България ентусиазирани застанаха отново зад мотото „Любовта към медицината ни обединява“ и заявиха пред целия Свят желанието си да се борят с туберкулозата.

Stop TB #IFMSA #SCOPH #AMSB
#TogetherWeCanStopTB

Together We Can Stop TB
Find. Treat. Cure TB.

Author Info

PR

No Comments

Post a Comment