„Болница за плюшени мечета“ отваря врати отново

„Болница за плюшени мечета“ отваря врати отново

„Болница за плюшени мечета“ е международен проект, организиран от студенти по медицина в страни като Германия, Австрия, Италия, Франция, Турция, Гърция и много други.
За поредна година студенти – членове на АСМБ организират и провеждат този проект.
„Болница за плюшени мечета“ е насочена към деца на възраст 3-9 години . Студентите-доброволци към АСМБ-Варна и АСМБ-София ще имат възможност да влязат в ролята на лекари и да излекуват много мечета заедно с децата, да научат децата как да спазват хигиена и да се хранят правилно, и най-важното – да помогнат на малките да преодолеят страха от посещението при лекар!
В същото време този проект помага и студентите по медицина – да се запознаят отблизо с детските страхове, вълнения и да се опитат отсега да изградят връзката лекар – дете (пациент), по правило основаваща се на взаимно доверие и топлота.
В деня на провеждане на събитието всяко дете трябва да донесе своята любима плюшена играчка, която ще бъде “пациент”. Влизайки в ролята на родител, малчуганът ще сподели оплакванията на “детето си” и ще получи препоръки за здравето му от нашите студенти в ролята на лекари . По този начин децата се учат да говорят не само за медицински проблеми, но и да споделят като цяло.

Повече информация относно къде и кога да ни откриете очаквайте скоро!

Author Info

PR

No Comments

Post a Comment