АСМБ отбелязва СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА

И тази година Асоциация на студентите по медицина в България (АСМБ) отбелязва Световния ден на човешките права. Под формата на различни мероприятия, организирани в 3 от градовете с медицински факултети, студенти-медици ще се стремят да повишат осведомеността сред населението относно човешките права.

В София информационна кампания ще се проведе на 12 декември пред сградата на предклиничен учебен център към МУ – София. Под формата на предизвикателства, ще се стимулира чувството за толерантност, благородност и милосърдие у случайни минувачи и студенти.

На 12 и 13 декември в Пловдив, различни рамки, символизиращи някои от основните човешки права, пред Университета и Централната алея, ще бъдат на разположение на минаващите, които желаят да се включат активно в кампанията и да получат повече информация относно същността на тези правата и как да ги защитаваме.

В Морската градина в град Варна 10 декември ще бъде отбелязан под формата на информационна кампания. Ентусиастите, които искат да разберат повече за човешките права ще могат да изтеглят късмет, съдържащ основните от тях, както и цитати от хора, борци за човешки права.

Паралелно с кампаниите, сред студентите медици ще бъде проведена и анкета, целяща да проучи, колко от тях са запознати с основните човешки права, как могат да ги защитят и дали някога самите те са ги нарушавали.

А за любителите на социалните мрежи. Това е сайтът, от който можете да промените профилната си снимка и да покажете съпричастност към инициативата:  http://www.hrd.turkmsic.net/

#WorldHumanRightsDay #WHRD #OurRights

Author Info

PR

No Comments

Post a Comment