1. Декември – Световен ден за борба със СПИН

1. Декември – Световен ден за борба със СПИН

На 1.декември отбелязваме Световния ден за борба със СПИН. Всяка година Асоциация на студентите медици в България, благодарение на своите членове от всички медицински факултети, в 5 от най- големите градове в страната, активно се включва и реализира инициативи, насочени към повишаване осведомеността на населението, превенцията и контрола на заразяване с вируса ХИВ.

Световният ден за борба със СПИН е една от осемте глобални здравни кампании, отбелязвани ежегодно от Световната здравна организация, както и от редица правителствени и неправителствени организации.

1.декември се отбелязва като Световен ден за борбата със СПИН още от 1998 година и е денят, в който всеки човек трябва да се замисли дали знае достатъчно относно същността на СПИН, начините на заразяване и виталната прогноза.

Към 2013 г., СПИН убива повече от 36 милиона души по света , а повече от 35 милиона живеят с ХИВ, без да го знаят и правейки го един от най-важните глобални проблеми на обществото в историята.

Кампаниите тази година ще протекат под наслов „Моето здраве е мое право“ и благодарение на Регионалния здравен инспекторат в повечето градове в България ще има осигурени мобилни кабинети, където всеки, който желае ще може да се изследва напълно безплатно.

Повече информация относно събитията, графика и местоположението на мобилните кабинети можете да откриете на официалния сайт на Регионалния здравен инспекторат.

Бъди информиран! Твоето здраве е твое право!

Author Info

PR

No Comments

Post a Comment