Студенти срещу CoViD-19

Здравейте колеги,

пандемията от CoVid-19 предизвика сериозен недостиг на кадри.

Под егидата на Министерство на здравеопазването и лично на Министъра, Асоциацията на студентите медици в България успя да съгласува еднакви правила за наемане на труда на студентите по медицина и включването им в борбата с CoVid-19. Условията могат да варират леко между отделните лечебни заведения, но са в следните граници:

• Наемане на трудов договор на длъжност болногледач – половин или цял щат

• Работно възнаграждение между 1300 и 1700 лева нето – получава се като сбор от основното възнаграждение на позицията, на която сте нает плюс държавата премия от 1000 лева нето за борба на първа линия с CoVid-19.

• Необходими предпазни средства

• Обучение преди влизане в COVID-отделение

• Редовно тестване с PCR тестове

• Здравна застраховка

За записване към формуляра.

Към момента работим и за признаването на времето, прекарано в COVID-отделението като присъствена учебна заетост като имаме изричната подкрепа на Министъра за това искане. Ще ви уведомим в най-скоро време развитието на този въпрос.

Всеки желаещ може да попълни формуляра като ние ще предадем вашите контакти на лечебното заведение и те ще се свържат с вас.

Към момента Министерството ни съобщава за нужда от кадри за болница „Пирогов“ и „Александровска“ в София. Очаквайте разкриване на места във всеки град на територията на страната! Това е тестови вариант на система за включване на студентите в борбата с CoVid-19.

Вашия избор показва висок морален ангажимент към бъдещето ви като лекари и към нашето общество!

Успех!

За записване към формуляра.

Тази инициатива е следствие от нашите усилия да приведем в ход следното становище.

Author Info

PR

No Comments

Post a Comment