Световен ден за борба със СПИН

По повод 1ви декември, за поредна година Асоциацията на студентите-медици в България организира поредица от събития. Кампаниите се организират от студенти от шестте медицински факултета в страната и целят да привлечат вниманието и информираността на населението относно СПИН.Мероприятията,в които можете да се включите са следните:

1.Плевен

– На 03.12.2013-вторник от 14:30 до 16:00 часа в МУ-Плевен ще се състои кампания с раздаване на презервативи, брошури и закачане на червени панделки(символи на анти-СПИН кампанията).
-Заедно с това ще се правят снимки в червена рамка като подкрепа на анти-СПИН кампанията.
-От 16:00 с червени балони ще направим панделка от хора.Желателно е хората също да са облечени в червено.

2.Пловдив

-30.11-публична лекция на 29.11, съвместно с РЗИ на ученици
-Анти-СПИН парти в клуб Бизар-30.11
-Анти-СПИН парти нощен клуб Калигула-30.11
-Мобилни кабинети съвместно с Авис Вита – 01.12
-Лекции на ученици- „Климент Охридски“,ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ И ТЕХНИКА – 03.12

3.Варна

Кампанията ще се проведе на 01.12.2013 г., неделя, на три пункта в град Варна: парк „Севастопол“, Grand Mall и Varna Mall, където студентите на МУ Варна ще информират и анкетират варненци относно начините на предаване на ХИВ, същността на СПИН и как можем да се предпазим. На парк „Севастопол“ ще бъде разположен и мобилен кабинет за безплатно и анонимно изследване за ХИВ. Ще се проведе и дискусия в университета на тема „медик – ХИВ-позитивен: отношение и безопасност „

4.Стара Загора

Организирани са информационни сесии за ученици по темата за СПИН и борбата с него. Тези сесии ще бъдат в ПМГ „Гео Милев“ от 7.30 и в СОУ „Максим Горки“ от 12.40. Тогава са часовете на класа и ще се опитаме да обхванем всички. Организирани са и посещения в нощните заведения с което да се промотира безопасния секс.

5.МУ-София

На 02.12.2013г. (понеделник) пред ПУЦ в 11ч. АСМБ-София организира флашмоб във формата на червената панделка – символ на борбата със СПИН.

Отдели 5 минути от деня си, облечи нещо червено, ела пред ПУЦ и покажи своята съпричастност към този сериозен проблем на XXI век!

Успоредно с това АСМБ-София организира и кампания, която цели да повиши информираността на студентите за СПИН. Елате, информирайте се и продължете да разпространявате тази информация на хората около вас!

Очаквайте през следващата седмица Част №2 от инициативата „Световен ден за борба със СПИН“!

6.МФ на СУ „Климент Охридски” – информационна кампания

Author Info

president

No Comments

Post a Comment