Наредба 1: Разговор с адв. д-р Мария Петрова

Притеснявало ли те е някога, че не знаеш какво трябва да направиш, за да специализираш това, за което мечтаеш, след завършване на 6. курс?
Чувал/а ли си, че да започнеш специализация е много трудно?
Сигурно ти е известно, че преди няколко месеца започнаха промени по Наредба 1 за придобиване на специалност.

Всеки студент по медицина има десетки въпроси, а отговори – малко.
Точно по тази причина, а и защото АСМБ се грижи за своите членове и защото е наше задължение да се борим за правата на студентите по медицина, те каним на това полезно събитие!
Включи се онлайн на 21 октомври от 16:00 до 18:00 часа и участвай в разговора с адв. д-р Мария Петрова. Тя ще ни разкаже как приетите промени ще се отразят на започването и завършването на специализациите ни. Можеш да си подготвиш предварително и въпроси.

Искрено се надяваме събитието да ти е полезно и когато му дойде времето, да се превърнеш в точно такъв лекар, за какъвто си мечтал! Очакваме те на 21 октомври от 16:00 часа.

Любовта към медицината ни свързва.

Адв. д-р Мария Петрова – специалист по медицинско право – основател на LexMedica BG – кантора профилирана в сферата на здравеопазването. Изпълнителен директор на Европейския институт по здравно право, здравен мениджмънт и обществено здраве.

Завършила е медицина, право, здравен мениджмънт и обществено здраве. Специализирала е в Англия, Германия, Австрия и Франция в области като „Медицинско право“, „Европейско здравно право“, „Здравна медиация и разрешаване на конфликти в здравеопазването“, „Правни аспекти на медицинските/лекарските грешки“.

Член е на Световната асоциация по медицинско право; два пъти отличена като „Най-добър млад учен в сферата на медицинско право“ на Световните конгреси по медицинско право – Баку – 2017г.; Тел Авив – 2018г. Лектор и преподавател в областта на медицинското и здравно право в страната и чужбина, като преподава на медици и юристи; Автор е на редица статии в областта на медицинското и здравно право.
Ангажирана е и е допринесла за решаването на проблемите на хора с хронични и редки заболявания, за осигуряването снабдяването с лекарства в отдалечени и малки населени места, за подобряване структурата и функциите на органите на медицинска експертиза, била е пряко ангажирана с проблемите, свързани с регулативните стандарти и закриването на болнични заведения в страната.

Author Info

PR

No Comments

Post a Comment