Екс пушачите са неудържими

Екс пушачите са неудържими

„Екс пушачите са неудържими“ е кампания на Европейската комисия започнала през 2011 г. с основната цел да помогне на пушачите на възраст между 24 – 35 години да откажат цигарите. Това е иновативната дигитална платформа iCoach, която помага при отказването цигарите. Кампанията успешно продължава през 2012 – 2013 г. като постига забележителни резултати за този период. „Екс пушачите“ е стартира в България през септември 2011 г., като по време на този първи етап общо регистрираните потребители в платформата iCoach са 15 708 и страната ни се нарежда на осмо място по регистрирани потребители във всички тридесет страни-членки на ЕС. 2015 е годината, в която кампанията „Екс пушачите са неудържими“ стартира отново насочена предимно към младите хора, представяйки обновената и оптимизирана версия на iCoach, като иновативен и модерен помощник в отказването цигарите.

Посланията на кампанията са позитивни и целят да се избегне стреса при процеса на отказване на цигарите. Акцентирайки върху здравословни лайфстайл модели като по-добро здраве и самочувствие, подобряване на доходите в следствие на спестените пари за закупуване на цигари и подобряване на качеството на живота като цяло, кампанията цели да представи позитивната мисловна нагласа, която може да се изгради в този труден процес.

ICoach: онлайн дигиталната платформа, която предизвиква потребителите си

Този, следващ етап от кампанията, стартира с представянето на подобрената дигитална платформа iCoach, която е достъпна като онлайн версия и мобилна апликация за Apple и Android. Платформата е безплатна и лесно може да бъде ползвана от всеки, който е решил да приеме предизвикателството и откаже цигарите.

Всеки, който е решил да откаже цигарите и се регистрира в iCoach, се предоставя кратък въпросник, който да определи в коя от петте фази от процеса на спиране на тютюнопушенето се намира. Новото в този вариант на платформата е, че са добавени и няколко лични, т. нар. специфични предизвикателствата към всяка отделна фаза, която се определя от степента на тютюнева зависимост.

Новият комуникационен модел е изготвен така, че да насърчава регистрираните в iCoach да споделят предизвикателствата, които са поели.Този нов подход на кампанията е опит да се създаде онлайн дигитална общност, която ще привлече вниманието към проблема с тютюнопушенето на по-голяма част от различни социално-икономически групи.

Предизвикателството на Световния ден без тютюнев дим

Всяка година на 31 май, Световната здравна организация, заедно със свои партньори, организират Световен ден без тютюнев дим, за да обърнат внимание на това колко е вреди причинява на здравето тютюнопушенето и да намалят тютюнопушенето в световен мащаб.

Защо да не се присъедините към iCoach днес.

Author Info

PR

No Comments

Post a Comment