АСМБ се включва в инициативата по случай Денят на българския спорт 17 май

Голям спортен празник с участието на спортисти, деца, ученици и всички желаещи да се включат в спортната надпревара организира Министерството на младежта и спорта по повод 17 май – Ден на българския спорт.

АСМБ е партньор в събитието и ще се включи чрез анкетиране на населението за начина им на живот, храненето и движението. Редица заболявания се причиняват от неправилно хранене, неправилен режим на работа и почивка и недостатъчно движение. Чрез тази инициатива ние искаме да покажем важността на здравословния начин на живот сред населението.
Събитието ще бъде открито от министъра на младежта и спорта Красен Кралев в 10,00 часа на 17 май /неделя/ на специално изградена сцена на централната алея в Западния парк. Ще бъдат организирани турнири по футбол, волейбол, баскетбол, бадминтон, както и лекоатлетически крос. Победителите ще бъдат отличени от ММС с купи и медали. На сцената ще се изявят спортисти от Централния полицейски таекуондо клуб и състезателни двойки по акробатичен рокендрол. Бившият волейболист Евгени Иванов и неговият екип ще демонстрират лечебна физкултура и изправителна гимнастика с цел превенция и преодоляване на гръбначната гимнастика при подрастващите.

 

В специална шатра ММС и Национален младежки форум ще представят младежките политики на България. 17 май е обявен за Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта с решение на Министерския съвет от 4 август 2006 година. Това е признание за огромните усилия на стотици български спортисти, треньори и деятели в областта на спорта, прославяли името на България по света. Тази дата е избрана, защото на 17 май 1894 година в София пристигат първите 10 учители по физическо възпитание от Швейцария, които полагат основите на организираното спортно движени в страната ни след Освобождението.

Author Info

Християн Минчев

No Comments

Post a Comment